Domotica Alles over Domotica

Domotica

Alles over Domotica

gesponsorde links:

De domotica pagina

Automatisering en beveiliging van je huis
Automatisering en beveiliging van je huis
Domotica gaat over huisautomatisering, naast de besturing van allerlei apparaten en verlichting speelt ook beveiliging een rol. Het woordt Domotica is onstaan uit een een samenstelling van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

We proberen op deze informatieve pagina wat meer diepere informatie te geven over de mogelijkheden. We gaan in detail in op twee systemen die nog enigzins betaalbaar zijn:

Domoticz is op dit moment de oplossing voor de veeleisende gebruiker. Praktisch alles is mogelijk met deze software die overigens Open Source is.

De oplossing kan eenvoudig op een goedkope Raspberry mini computer draaien. Domoticz wordt kant en klaar als set aangeboden door veel webwinkels. Domoticz ondersteund klik aan klik uit 433Mhz apparaten en het Z-wave protocol is ook makkelijk te gebruiken met een Z-Wave USB Dongle.

De HomeWizard omdat het gebruik maakt van de goedkope Klik aan Klik uit modules die algemeen verkrijgbaar zijn en er goede oplossingen zijn voor energieverbruik en besturing van de verwarming.

Z-Wave apparaten omdat ze veel worden aangeboden en de concurrentie dus in uw voordeel werkt.

De z.g. proprietary oplossingen zullen hier niet ter sprake komen omdat ze erg duur zijn en niet veel meer bieden dan de mogelijkheden van bovengenoemde systemen.

Bijgewerkt: 01-03-2024

Domotica gesponsorde advertentie