Domotica Alles over Domotica

Domotica

Alles over Domotica

gesponsorde links:

De Homewizard

De Homewizard een Nederlands product
De Homewizard een Nederlands product
Er wordt veel reclame gemaakt voor de Homewizard. Dit is een kleine box met ingebouwde WiFi en een RF zenderdeel wat communiceert met diverse 433mhz hardware en specifieke 868mhz hardware zoals de energylink en heatlink. De homewizard ondersteund geen z-wave.

Deze oplossing is redelijk goedkoop omdat er kan worden gewerkt met de bekende schakelaars, dimmers en sensoren van "Klik Aan Klik Uit" ook wel "KaKu" genoemd. Deze vindt je in elke bouwmarkt.

Het snel groeiende bedrijf levert ook z.g. dedicated devices zoals de EnergyLink en de HeatLink deze behandelen we los op deze pagina.

Een innovatieve oplossing en aantrekkelijk geprijst.

Waarschijnlijk vanwege de snelle groei zjn er een aantal zaken die niet of niet goed zijn opgelost:

Bereik van de RF signalen
Dit zijn de berichten op 433MH die de homewizard verzend naar de diverse schakelaars en dimmers. Gebruikers klagen over dat bereik, hoewel het theoretisch tot 30 meter zou werken. Sommige gebruikers hebben een antenne aan de printplaat gesoldeerd om dit bereik te verbeteren.
Het aantal acties heeft een limiet van 20
Er is dus een duidelijke limiet aan het aantal logische stappen die je kunt opslaan. Dit zijn bijvoorbeeld zaken als "als brandsendor af gaat stuur bericht naar mobiel".
Communicatie over updates is vaag
Sommige HomeWizards gaan niet automatisch updaten als er nieuwe "firmware" beschikbaar is. Op de HomeWizard site wordt dit niet altijd aangegeven.

Domotica gesponsorde advertentie